aA
Žvejo žiedas, kurį popiežius Pranciškus oficialiai gauna per inauguracijos mišias Šv. Petro bazilikoje, vaizduoja apaštalą Petrą su raktais, simbolizuojančiais popiežiaus valdžią visai Katalikų Bažnyčiai.
Popiežiaus Pranciškaus Žvejo žiedas
Popiežiaus Pranciškaus Žvejo žiedas
© AFP/Scanpix

Pranešime spaudai Vatikano atstovas Federico Lombardi cituojamas, jog žiedą dar popiežiui Pauliui VI sukūrė Enrico Manfrini, tačiau tada žiedas taip ir liko eskizu. Taigi popiežius Paulius VI jo niekada nemūvėjo, pontifikas buvo pasirinkęs žiedą, primenantį Antrąjį Vatikano susirinkimą, skelbia news.va.

E. Manfrini per savo karjerą popiežiui Pauliui VI sukūrė ne vieną medalį ir kitų meno kūrinių. Iš vaško pagaminta Pauliui VI skirto žiedo forma buvo saugoma buvusio minėtojo pontifiko sekretoriaus Pasquale Macchi.

Po P. Macchi mirties žiedo forma ir kitos brangios relikvijos atiteko jo ilgamečiam patarėjui Ettore Malnati, paaiškino F. Lombardi. Pagal vaško formą buvo pagamintas auksu dengtas sidabro žiedas, kurį kartu su kitais žiedais kardinolas Giovani Battista pasiūlė popiežiui Pranciškui. Pontifikas pasirinko būtent šį.



Daugiau apie popiežiaus inauguraciją skaitykite čia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.