Kaip rašo „Šiaulių kraštas“, šeima, padėjusi kažkam išgelbėti sveikatą, o gal ir gyvybę, jaučia nuoskaudą: jų artimo žmogaus medicina neišgelbėjo.

Kuršėniškė (pašnekovės vardas ir pavardė redakcijai žinomi) su grauduliu pasakojo, kad jos dukters gyvybė užgeso galvoje trūkus aneurizmai. Lemtingą naktį pas moterį greitoji važiavo tris kartus. Iš Kuršėnų ji nuvežta į Respublikinę Šiaulių ligoninę, o iš ten į Kauno klinikas. Po dviejų parų moteris mirė.

"Jeigu aš staiga mirčiau, mano organus atiduokite, o kūną sudeginkite. Tegu kiti gyvens po manęs", - tokia buvo mirusiosios valia. Ji buvo įvykdyta.

Per 19 minučių pasirodė sraigtasparnis, kuris išgabeno dar plakančią dukters širdį.

"Nors medicina neišgelbėjo mano dukrelės, ji pati išgelbėjo kitus", - graudinosi motina. Motinos svajonė - pamatyti žmogų, kuriame plaka jos vaiko širdis.

Nacionalinio transplantacijos biuro komunikacijos skyriaus vedėja Rasa Pekarskienė teigė, jog "iki šių metų kovo 1-osios širdies laukė 22 recipientai. Didžiausias poreikis yra ragenų - 210, inkstų - 199 ir kepenų - 48".

Anot jos, kasmet Lietuvoje būna iki 100 potencialių ir apie 45 efektyvūs donorai. Donorų skaičius auga. Šiuo metu Lietuvoje donoro kortelę turi 16 680 žmonių. R. Pekarskienė tikino, kad juodoji organų rinka Lietuvoje yra neįmanoma.

Šiaulių Šv. Ignaco Lojolos bažnyčios rektoriaus tėvo Algio Baniulio teigimu, Katalikų bažnyčia organų transplantacijai ne tik pritaria, bet ir skatina ją: "Kūnas vis tiek virs dulke - iš dulkės į dulkę".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)