aA
Pirmieji “Palm” skaitmeniniai padėjėjai (PDA – personal digital assistant) atsirado prieš ketverius metus, kad dar nebuvo nei MP3 grotuvų, kuomet internetas nebuvo dar mūsų kasdieniniu draugu, o Britney Spears vis dar žaidė su mikimauzais.
Nuo to laiko pasaulis labai pasikeitė. Tiesa, PDA dar nėra tokie tobuli, kaip asmeniniai kompiuteriai, tačiau jie jau gali labai padėti, leisdami užsirašyti svarbias žinutes esant toli nuo darbo stalo ar atlikti kitas užduotis be didesnio vargo.

Anksčiau, kuomet “Microsoft” išleido savo pirmąją “Windows CE” operacijų sistemą kišeniniams kompiuteriams, vartotojams buvo sunku naudotis pateiktomis programomis. Daugelis net atsisakė kišeninių kompiuterių..

Dabartinė, naujausia “WinCE” versija siūlo daug naujovių ir patobulinimų. Programos pasileidžia beveik akimirksniu. Dvigubas paspaudimas dabar pakeistas į vieną ir taip paleidžiamos programos arba įvykdomos funkcijos. Nuspaudžiant ir laikant aktyvuojama “cut-paste” funkcija, kuri atstoja įprastinėje “Windows” operacinėje sistemoje naudojamą dešinio klavišo paspaudimą. Dabar visas valdymo meniu aiškiai ir patogiai išdėstytas.

Pirmieji kompiuterius su nauja operacine sistema išleis “Compaq”, “Hewlett-Packard” ir “Casio”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.