aA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pateikė Seimo rinkimuose dalyvausiančioms partijoms pasiūlymus dėl rinkimų kampanijos debatų rengimo nacionaliniame radijuje bei televizijoje.
Antradienį paskelbtame VRK pirmininko Zenono Vaigausko laiške politinių partijų pirmininkams siūloma radijo ir televizijos debatus pradėti rugsėjo 11 dieną ir baigti spalio 6 dieną.

VRK siūlo, kad televizijos diskusijoje žiūrovai vienu metu išvystų penkių kandidatų sąrašų atstovų diskusiją, kurioje dalyvautų po vieną sąrašo atstovą ir ne daugiau kaip dešimt jo rėmėjų.

VRK prašo partijų iki rugsėjo 7 dienos 12 valandos pranešti, su kuriomis partijomis jos susitars diskutuoti. Jeigu partijos pačios nepasirinks savo oponentų, tai bus padaryta burtų keliu.

Iš viso 14 partijų ir viena koalicija VRK yra pateikusi dokumentus registruoti kandidatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje sąrašus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.