aA
Mažiausiai 13 lėbautojų Peru Amazonės džiunglėse mirė išgėrę kokteilių, kurie, kaip įtariama, buvo sumaišyti su pramoniniu spiritu. Tai pirmadienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.
Pranešama, kad lėbautojų giminės manė, jog šiuos paprasčiausiai kamuoja sunkios pagirios.

Šis pasilinksminimas įvyko praėjusį penktadienį. Dar 14 jo dalyvių, paragavusių vietinių alkoholinių gėrimų, buvo nuvežti į ligoninę. Be kita ko, jie gėrė populiarių kiaušinių ir pieno kokteilių, vadinamų "vienuolių pienu".

"Šeimų nariai šeštadienį manė, kad nukentėjusieji kenčia baisias pagirias. Bet iš tikrųjų jie merdėjo", pareiškė sveikatos apsaugos direktorius Pukalpoje, už 780 km į šiaurės rytus nuo Limos. Sveikatos apsaugos žinybos uždraudė alkoholinių gėrimų pardavimą Pukalpoje, kol bus nustatytos apsinuodijimo priežastys.

Pernai spalį atokiame Peru kaime nusinuodijo 24 moksleiviai, suvalgę pusryčius, kuriuose buvo nuodų vabzdžiams.

Peru gyventojai dažnai geria naminį alkoholį. Jo kokybės priežiūra atokiose Andų slėnių ir džiunglių gyvenvietėse nėra patikima. Peru yra viena neturtingiausių Pietų Amerikos šalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.