aA
Prezidentė Dalia Grybaukaitė sako, kad homoseksualų partnerystės įteisinimo klausimas Lietuvoje kol kas per ankstyvas, o dėl to bus sprendžiama, kai pribręs reikalas.
D.Grybauskaitė atskleidė, ką mano apie homoseksualų partnerystę
Dalia Grybauskaitė lankosi Vilniaus knygų mugėje
© DELFI / Tomas Vinickas

„Pirmiausia, manau, tai labai ankstyvos diskusijos Lietuvoje, jos tik užsimezga. Manau, kad bet kokiu klausimu Lietuvoje verta diskutuoti, o kai pribręs reikalas, tada ir spręsime. Manau, kad kol kas tai labai ankstyva diskusija“, – ketvirtadienį atsakydama į žurnalistų klausimą, ar pritartų tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimui Lietuvoje, teigė D. Grybauskaitė.

Trečiadienį Liberalų sąjūdžio atstovai pasiūlė leisti partnerystę įforminti ir tos pačios lyties asmenims.

„Mes neskirstome žmonių į lytis ir mes kalbame apie partnerystę tarp pačių įvairiausių žmonių, pripažindami visokias partnerystės formas. Mes neturime nei moralinės, nei politinės teisės ignoruoti šių žmonių problemų ir vaizduoti, kad jos neiškyla", – trečiadienį per diskusiją Seime sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

DELFI primena, kad Lietuvoje kol kas nėra įteisinta ne tik homoseksualų, bet ir heteroseksualų partnerystė.

Tuo metu kai kuriose kitose Europos Sąjungos šalyse vienalytėms poroms galima sudaryti santuokas ir įsivaikinti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.