aA
Nors antradienį į Vilnių atvykstantis Kinijos parlamento pirmininkas Li Pengas (Li Penas) Lietuvoje viešės tik keletą valandų ir neišeis iš Vilniaus oro uosto teritorijos, jam gali nepavykti išvengti susidūrimo su Tibeto nepriklausomybės šalininkais.
Kaip BNS sakė rašytoja Jurga Ivanauskaitė, Tibeto nepriklausomybės šalininkai Li Peną Vilniaus oro uoste ketina pasitikti su protesto plakatais.

Knygų apie Tibetą ir jo dvasinį lyderį Dalai Lamą autorė J. Ivanauskaitė kelissyk lankėsi Tibete, Kinijoje bei Indijoje, kur Dalai Lama gyvena tremtyje.

Antradienio popietę Li Pengas Vilniaus oro uosto ypač svarbių asmenų salėje susitiks su Lietuvos Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu ir Lietuvos užsienio reikalų ministru Algirdu Saudargu.

Li Pengas gerokai sutrumpino savo vizitą ir atsisakė atvykti į Seimo rūmus, nes tuo pačiu metu Seime vyksta visuomeninio Tarptautinio tribunolo komunizmo nusikaltimams įvertinti sesija.

Kiniją tebevaldo Komunistų partija, o Li Pengas yra šios partijos politinio biuro narys.

Pasak J. Ivanauskaitės, Tibeto šalininkai tikisi per visą Li Pengo ir V. Landsbergio susitikimą Vilniaus oro uoste laikyti iškėlę plakatus, remiančius Tibeto nepriklausomybę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.