aA
Kino teatras viename Denverio priemiestyje, kuriame praeitą vasarą per filmo apie Betmeną seansą vienas užpuolikas nušovė 12 žmonių, ketvirtadienį iš naujo atvėrė duris per privatų "atminimo vakarą" - šią tragediją patyrusiems ir su jais susijusiems žmonėms buvo rodomas filmas "Hobitas" (The Hobbit).
Kolorade iš naujo atidarytas žudynių arena buvęs kino teatras
© Reuters/Scanpix

Renginys, praėjus beveik pusmečiui po žudynių, daug lankytojų nepritraukė, nors jame Kolorado gubernatorius asmeniškai pasakė sveikinimo kalbą, o svečiams buvo nemokamai dalijami bilietai ir kukurūzų spragėsiai.

Šį kino teatrą valdanti bendrovė "Cinemark USA" pakvietė apie 2 000 svečių, daugiausiai žiūrovų, kurie tapo tiesioginiais žudynių liudininkais, taip pat policininkų, ugniagesių ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojų, tąsyk atvykusių į nusikaltimo vietą.

Tačiau ne daugiau nei keli šimtai žmonių atvyko į renginį, kur juos pasveikino gubernatorius Johnas Hickenlooperis, Ororos miesto meras Steve'as Hoganas, "Cinemark USA" generalinis direktorius Timas Warneris ir Denverio katalikų arkivyskupas Samuelis Aquila.

Kai kurie glebėsčiavosi, atvykę į renovuotą kino teatrą, o vestibiulyje darbuotojai nemokamai dalijo saldainius, spragėsius ir gaiviuosius gėrimus.

Tačiau devynių aukų artimieji atvirame laiške, adresuotame "Cinemark", pareiškė, kad juos įžeidė pasiūlymas apsilankyti "tame pačiame kino teatre, kuriame mūsų mylimi žmonės ilgiau nei 15 valandų gulėjo negyvi ant grindų".

"Atiduotume viską, kad ištrintume tos nakties žudynes iš savo minčių, - sakoma laiške. - Ačiū, kad priminėte mums, kaip jūsų pelno troškimas apakino jūsų vadovybę ir padarė jus tokius nejautrius, kad net nesuvokiate mūsų dvasinio sielvarto."

Tarp šaudymo liudininkų, kurie ketvirtadienio vakarą apsilankė tame kino teatre, buvo 21 metų Jansen Young, kurios vaikinas - karo laivyno veteranas Jonathanas Blunkas - žuvo, uždengęs ją nuo kulkų savo kūnu.

J.Young, kuri per šaudynes nenukentėjo, vadino J.Blunką savo angelu sargu. Mergina prisiminė, kaip jis ją pargriovė ant grindų, pasigirdus pirmiesiems šūviams, ir uždengė savo kūnu. Jos vaikinui buvo 26 metai.

Kino teatras dalins nemokamus bilietus žmonėms nuo penktadienio iki sekmadienio. Vėliau šis 16 salių turintis kino teatras, pervadintas "Century Aurora", vėl laikinai užsidarys, o nuo sausio 25-osios pradės veikti nuolat.

Šis kino teatras buvo uždarytas nuo liepos 20-osios, kai ginkluotas užpuolikas pradėjo šaudyti per filmo "Tamsos riterio sugrįžimas" (The Dark Knight Rises) naktinį seansą ir nušovė 12 žmonių ir dar dešimtis sužeidė. Buvusiam universiteto doktorantui Jamesui Holmesui buvo pateikti kaltinimai dėl pirmojo laipsnio nužudymų ir kėsinimosi nužudyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.