aA
Seimo opozicija ketvirtadienį sužinojo, kokia medicinos įstaiga rūpinasi premjero sveikata. Tiesa, Algirdas Butkevičius išvengė atsakymo į klausimą, ar „suvaldys“ daug triukšmo keliančią privačios medicinos reformą siūlantį sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį.
Dešinieji sužinojo, kur sveikatą tikrinasi A.Butkevičius
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, primindamas V. Andriukaičio siūlymus žaboti privačios medicinos apetitą, teiravosi, kokioje – privačioje ar valstybinėje įstaigoje – sveikatą tikrinasi A. Butkevičius.

„Gerbiamas premjere, (...) ar jūs esate užsiregistravęs privačioje poliklinikoje, ar valstybinėje? Ir jeigu esat prisiregistravęs privačioje poliklinikoje, ar ar jūs esat pasiruošęs dėl sveikatos ministro V. Andriukaičio veiksmų artimiausiu metu pereiti iš privačios poliklinikos į valstybinę?“ - klausė E. Masiulis.

Paaiškėjo, kad už premjero sveikatą atsakingi valstybiniame sektoriuje dirbantys medikai.

„Aišku, politikas turi būti atviras. Aš esu prisiregistravęs Santariškių universitetinėse klinikose, Šeimos centre. Ne privati, valstybinė. Mano gydytojas – docentas Kasiulevičius“, - šypsodamasis atsakė A. Butkevičius.

Tuo tarpu opozicijos lyderis, ekspremjeras Andrius Kubilius citavo Vyriausybės programos pažadus sveikatos sektoriuje derinti valstybinį ir privatų sektorius, o po to tiesiai pasiteiravo, ar premjeras pajėgus sutramdyti prieš privačią mediciną esą užsimojusį sveikatos apsaugos ministrą.

„Jūsų sveikatos reikalų ministras, kolega V. Andriukaitis, būdamas toks idėjinis socialistas, skelbia, kad bus naikinamas privatus sektorius sveikatos apsaugos sistemoje. Sakykit, ar jūs suvaldysite savo ministrą?“ - ironizavo A. Kubilius.

A. Butkevičiaus atsakymas buvo lakoniškas: „Pirmiausiai, jisai to neskelbė, o tą, ką pacitavote iš Vyriausybės programos, bus įgyvendinta“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.