aA
Vieną Mažeikių rajono parapiją sukrėtęs skandalas, esą klebonas galėjo priekabiauti prie pas jį kelis kartus viešėjusio vyro, subliuško.
Po sekso skandalo klebonas grįžo pas parapijiečius Mažeikių rajone
© Shutterstock nuotr.

Buvęs įtariamasis vėl gali laikyti mišias ir pamokslauti, kaip iki skandalo.

„Tik ką sugrįžau į savo parapiją. Jei kas būtų buvę, būčiau tikrai negrįžęs. Su kuo teko kalbėti, to vyro kalbomis netikėjo. Dabar su juo nebendrauju, net nežinau kur jis yra. Užblokavau jo numerį savo telefone. Manau, kad jei nebūčiau kunigas, to skandalo nė nebūtų buvę“, – DELFI sakė į skandalą patekęs Dievo tarnas.

Mažeikių rajone buvo vykdomas tyrimas dėl to, kad 38 metų lazdijiškis dar rudenį parašė pareiškimą, esą dvasininkas jam liepęs nusirengti ir visa tai filmavęs. Policija nedelsiant reagavo į pareiškimą ir ėmėsi tyrimo. Pareiškimas buvo parašytas Lazdijų rajone, mat po viešnagės pas kleboną vyras sugrįžo į savo namus, tik po to nusprendė kreiptis į policiją.

Pareigūnai nebuvo linkę kalbėti apie tyrimą. Klebonas nuo pat pirmų apklausų neigė kaltę. Tyrėjams jis neneigė, kad kaltinimus tvirkinimu metęs vyras pas jį kartais atvykdavo paviešėti.

„Kiekvieną kartą, kai man skambino, prašė pinigų. Aš jį išvariau, kai ėmė iš parapijiečių rinkti pinigus. Po to ir parašė pareiškimą“, – sakė kunigas.

Jau pradėjus ikiteisminį tyrimą, anot klebono, jis ir kaltinimus seksualiniais veiksmais metęs vyras, susitaikė. Tačiau netrukus kunigas sužinojo, kad ikiteisminis tyrimas vyksta toliau.

Kompiuterį, telefoną ir fotoaparatą patikrinę tyrėjai prokuratūrai pranešė, kad jokių duomenų, jog pareiškimą parašęs vyras buvo filmuojamas ir fotografuojamas, nėra, tad tyrimas nutrauktas.

Buvęs nušalintas nuo vadovavimo parapijai klebonas sako, kad antradienį sugrįžo pas parapijiečius, tad pirmas sekmadieninis susitikimas su tikinčiaisiais jo dar laukia. Anot kunigo, jis jaučiasi tvirtai ir sugrįžo nedrebančia širdimi, be baimės, kad pirma laiko buvo pasmerktas.

Ar bus į policiją kreipiamasi dėl šmeižto, kunigas sakė nežinantis, nes toks spendimas ne jo valioje, tai turi nuspręsti Telšių vyskupijos kurija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.