aA
Uostamiestyje dirbantis prokuroras, kuris pabandė nutraukti apgirtusių vyriškių muštynes ir apginti mušamą nukentėjusįjį, pats buvo sumuštas.
Klaipėdoje į teisiamųjų suolą sės prokurorą sumušę chuliganai
© DELFI / Tomas Vinickas

Pranešama, kad Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos miesto 1-ojo PK pareigūnai atskleidė viešosios tvarkos pažeidimą, kurio metu nukentėjo du uostamiesčio gyventojai. Vienas iš jų - valstybės pareigūnas - prokuroras, kuris pabandė nutraukti chuliganų nusikalstamus veiksmus.

Konfliktas įvyko spalį. Įvykio vietoje iškviesti policijos pareigūnai sulaikė su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamą Kęstutį B. (gim. 1967 m.), anksčiau teistą, niekur nedirbantį.

Po dviejų mėnesių Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai nustatė ir antrą įtariamąjį. Spėjama, kad prie nusikalstamos veikos prisidėjo taip pat su organizuotu nusikalstamumu susijęs Mindaugas B. (gim. 1979 m.).

Šis klaipėdietis 2003 metais Švedijoje už psichotropinių medžiagų kontrabandą buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme ir kalėjime praleido beveik dvejus metus, o vėliau buvo perduotas Lietuvos Respublikai.

2010 metais Mindaugas B. lygtinai paleistas iš pataisos namų, neatlikęs beveik 3 metų laisvės atėmimo bausmės.

Be to, dar viename ikiteisminiame tyrime, kurį atliko Klaipėdos apskrities VPK ONTB, Mindaugas B. yra įtariamas su savo giminaičiu organizavęs ir kontroliavęs narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo tinklą.

Abiems vyriškiams pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, įvykio vietoje sulaikytam Kęstučiui B. paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti, antras įtariamasis suimtas.

Už viešosios tvarkos pažeidimą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

Teismui priėmus apkaltinamąjį nuosprendį ir jam įsiteisėjus, Mindaugas B. privalės atlikti ir neatliktos bausmės, paskirtos jam pagal ankstesnį nuosprendį, dalį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.