aA
Senamiestyje nuo praėjusių metų pavasario neliko Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos, o jos patalpose įsikūrė partija „Tvarka ir teisingumas“. Politikai jau kratosi buvusios mokyklos patalpų ir reikalauja kitų.
Užimtos mokyklos partijai nebereikia
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Kauno diena“ rašė, kad dėl politinių užgaidų 38 metus veikusi Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla iškraustyta iš Puodžių gatvėje esančių 170 kv. m patalpų į Eigulių mikrorajoną. Tuomet kalbėta, kad mokyklos vadovybė tiesiog neatlaikė vicemero Vytauto Vasilenkos ir jo bendražygių spaudimo ir sutiko kraustytis į kitas patalpas. Pats vicemeras tuomet neigė darnatis spaudimą.

Buvusios mokyklos patalpos praėjusių metų vasarą pagal panaudos sutartį penkeriems metams perduotos partijai „Tvarka ir teisingumas“. Nepraėjo nė metai ir politikai pareiškė norintys keltis į Laisvės alėjos 99-ajame name esančias beveik tris kartus mažesnes patalpas.

Pagrindinė priežastis – šių 57 kv. m patalpų išlaikymas gerokai pigesnis.

Visai netoli savivaldybės esančiose patalpose – trys kambariai. Čia anksčiau veikė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos miesto taryboje pirmininkės Aušros Ručienės vyro, buvusio Seimo nario, Rimo Antano Ručio priimamasis.

Spalio mėnesį vykusiuose Seimo rinkimuose R.A.Ručys į Seimą nepateko, tad patalpos atsilaisvino.

Kalbinta A.Ručienė teigė, kad atsisakyti didelių patalpų ir keltis į mažesnes partiją privertė didžiuliai mokesčiai.

Nors tikslios sumos, kiek per mėnesį kainuoja 170 kv. m patalpų išlaikymas, politikė neišdavė, ji užsiminė, kad persikėlus į Laisvės alėją, viskas kainuotų tris kartus pigiau.

Jei tokiam partijos prašymui šią savaitę pritars miesto taryba, savivaldybei teks sukti galvą, ką daryti su buvusios mokyklos pastatu.

Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys patvirtino, kad kol kas apie tai nediskutuota.

„Kauno diena“