aA
Gruzijos prokurorai antradienį apkaltino buvusius aukštus Gynybos ministerijos pareigūnus organizavus gėjų sekso scenų, kuriose esą dalyvavo kiti aukšti pareigūnai, slaptą filmavimą, ketinant panaudoti šiuos įrašus šantažui.
Gruzijoje – skandalas dėl aukštų pareigūnų gėjų sekso scenų
© Shutterstock nuotr.

Trys neįvardyti Gynybos ministerijos pareigūnai buvo suimti, o vėliau paleisti už užstatą, atliekant naujausią tyrimą dėl įtariamų nusikaltimų buvusioje prezidento Michailo Saakašvilio vyriausybėje.

Prokurorai pradėjo daug tyrimų dėl M.Saakašvilio šalininkų veiksmų, kai jo vyriausybė buvo nuversta po spalį vykusių parlamento rinkimų, kuriuos laimėjo dabartinis Gruzijos premjeras - milijardierius Bidzina Ivanišvilis.

Prokurorai kaltina ankstesnės vyriausybės pareigūnus nufilmavus dešimtis įrašų, kuriuose "visuomenei gerai žinomi" vyrai santykiauja su kitais vyrais. Kaip teigiama, šie įrašai buvo naudojami šantažui.

Prokurorai nurodė, kad šią schemą sukūrė buvęs Karo policijos departamento prie Gynybos ministerijos vadovas Megisas Kardava.

Manoma, kad M.Kardava, laikomas artimu buvusio gynybos ministro ir M.Saakašvilio aplinkos žmogaus Bačo Achalajos sąjungininku, pabėgo iš šalies po spalio 1-ąją įvykusių rinkimų.

Vėliau tie vaizdo įrašai buvo naudojami, siekiant bauginti nufilmuotus asmenis ir priversti juos bendradarbiauti su specialiosiomis tarnybomis bei "reikšti savo palaikymą politiniam režimui", sakė prokurorai.

Prokurorai rado kelis tokius vaizdo įrašus, tačiau sako, kad jų yra iš viso bent 12. Keli žiniasklaidos kanalai dabar tuos įrašus paviešino.

Likus dviem dienoms iki vaizdo įrašų paviešinimų, M.Saakašvilis veikiausiai mėgino surengti prevencinį puolimą, kaltindamas B.Ivanišvilio vyriausybę naudojant "nešvarius metodus", spaudžiant vietos pareigūnus ir teisėjus. Prezidentas taip pat neigė, kad jo vyriausybė kada nors naudojo tokius metodus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.