aA
Lietuva yra gavusi ir svarsto Prancūzijos kvietimą prisijungti prie Malio pajėgų mokymo misijos, tačiau kovinių veiksmų nesvarsto, teigia Krašto apsaugos ministerija.
KAM: Lietuva kovinių veiksmų Malyje nesvarsto
© AFP/Scanpix

"Lietuva yra gavusi oficialų Prancūzijos kreipimąsi prisidėti prie planuojamos Europos Sąjungos (ES) mokymo misijos Malyje. Šiuo metu yra svarstoma galima Lietuvos parama šiai mokymo misijai. Galutinis sprendimas bus priimtas tik įvertinus finansines galimybes. Pagrindinė ES misijos užduotis - apmokyti ir treniruoti Malio karines pajėgas", - teigiama ministerijos atsakyme BNS.

Pasak KAM, prie misijos prisidėti galima ne tik siunčiat karinius instruktorius, bet ir teikiant paramą ginkluote ar karine įranga Malio karinėms pajėgoms. Ministerija taip pat pažymi, kad ES personalas koviniuose veiksmuose Malyje nedalyvauja.

Prancūzijos pajėgos nuo praeito penktadienio palaiko Malio vyriausybės pajėgų puolimą prieš islamistus sukilėlius, kontroliuojančius didžiulį šiaurinį šios šalies regioną nuo pernai balandžio.

"Prašymo prisidėti prie 2013 metų sausį pradėtų Prancūzijos kovinių veiksmų prieš sukilėlius Malyje Krašto apsaugos ministerija nėra gavusi ir prisijungimo prie šios operacijos nesvarsto", - teigia KAM.

Kovą islamistai Malio šiaurėje įvykdė perversmą.

ES planuoja apmokyti Malio pajėgas, o Prancūzija Malio vyriausybę remia koviniais veiksmais prieš islamistus, tam Paryžius yra gavęs Jungtinių Tautų pritarimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.