aA
Dar lapkritį pradėtame tyrime dėl galimai viešojo transporto kontrolierių sužalotų vaikų, pareigūnai ketina kreiptis į prokuratūrą, kad būtų įvertinti ir pačių nepilnamečių veiksmai.
Apie smurtaujančius kontrolierius pranešę vaikai patys juos provokavo?
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Vienam viešojo transporto kontrolierių įtarimai buvo pareikšti netrukus po įvykio. Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato viršininko duomenimis, įtariamųjų bus daugiau.

„Ikiteisminis tyrimas dar tęsiamas. Dar negavome vieno nepilnamečio sveikatos sutrikdymo išvados. Taip pat planuojama pranešti apie įtarimus dar vienam viešojo transporto kontrolierių“, – sakė Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas.

Incidentas įvyko lapkričio 25 d. Policijos pareigūnai apie 20 val. gavo pranešimą, kad į Vilniaus ligoninę iš Vilniaus, Žirmūnų g., pristatytas ir dėl akies nudegimo paguldytas šešiolikmetis.

Maždaug po pusvalandžio kreipėsi keturiolikmetis, kuriam buvo sumušta galva.

Tą patį vakarą apie 23 val. į gydymo įstaigą dėl nosies sumušimo kreipėsi ir vienas konflikte dalyvavusių viešojo transporto kontrolierių.

Nors tyrimas pradėtas dėl vaikų sužalojimo, policijos pareigūnai nori, kad prokurorai įvertintų ir nukentėjusiųjų veiksmus, tačiau net jei vaikai patys elgėsi netinkamai, pasak pareigūnų, smurtas nepateisinamas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.