aA
Savaitgalį Rokiškio rajone plėšikavusius jaunus vyrus prokurorė prašo laikyti už grotų.
Operatyviai sulaikytus pensininkės plėšikus prokurorė prašo suimti
© DELFI / Tomas Vinickas

Pranešama, kad Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė Irena Pšalgauskienė, dirbanti Rokiškyje, kreipėsi į teismą prašydama paskirti kardomąją priemonę-suėmimą trim mėnesiams 22 metų Rokiškio rajono gyventojui A. B. ir jo bendraamžiui – Zarasų rajono gyventojui E. B. , kurie įtariami plėšimu panaudojant fizinį smurtą.

Įtariama, kad du kaukėti ir ginkluoti jaunuoliai, vėlų sausio 12-osios vakarą buvo įsibrovę į Rokiškio rajono Kriaunų seniūnijos Juozapavos kaime gyvenančios pensininkės namus, ją apiplėšė panaudoję fizinį smurtą.

Įrėmę į veidą ginklą ir parklupdę sodybos savininkę ant grindų, pareikalavo atiduoti santaupas – plėšikai pagrobė rankinėje rastus 20 litų ir plastikiniame maišelyje monetomis taupytus 280 litų.

Apie užpuolimą sodybos savininkė pranešė rajono policijos komisariato budėtojams – pareigūnams pavyko sulaikyti plėšikus tą pačią naktį – sausio 13-ąją, nes nukentėjusioji buvo įsidėmėjusi vieno užpuolikų aukštą ūgį. Taip pat paaiškėjo, kad tą pačią naktį vienoje rajono degalinių aukštaūgis vaikinas už degalus atsiskaitė metalinėmis monetomis.

Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė Irena Pšalgauskienė, dirbanti Rokiškyje, sakė, kad įtarimai pareikšti dėl plėšimo panaudojant fizinį smurtą, tačiau vėliau veikos kvalifikacija gali būti pakeista į sunkesnį nusikaltimą, nes per kratą vieno įtariamųjų namuose rastas ne tik maišelis su monetomis, bet ir užpuolimo metu naudotas ginklas – specialistai nustatys, ar jis šaunamasis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė, dirbanti Rokiškyje.

Už plėšimą įsibrovus į patalpas panaudojant fizinį smurtą, nešaunamąjį ginklą ar peilį baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių, už plėšimą panaudojant šaunamąjį ginklą – iki dešimties metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.