aA
Italijos teismas atmetė buvusio ministro pirmininko Silvio Berlusconi prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, kur jis kaltinamas lytiniais santykiais su nepilnamete prostitute, skelbia BBC.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
© LaPresse/Scanpix

Milano teismas taip pat nusprendė, kad jam nėra reikalo išklausyti marokietės Karimos el-Mahroug parodymų. Teismas nurodė K. al Mahroug pirmadienį atvykti į posėdį duoti parodymų. Prieš tai moteris du kartus neatvyko į teismą, nes atostogavo Meksikoje. Liudyti ją iškvietė gynyba. S. Berlusconi kaltinamas 2010 metais mokėjęs už lytinius santykius su tada nepilnamete marokiete, o vėliau bandęs užglaistyti tai. Jie abu neigia turėję intymius ryšius.

Pirmadienį per teismo posėdį S. Berlusconi advokatai prašė atidėti bylos nagrinėjimą po parlamento rinkimų, kuriuose S. Berlusconi kandidatuoja į premjero postą. Buvusio premjero advokatas teigia, kad jis bus per daug užsiėmęs savo rinkimų kampanija ir negalės dalyvauti visuose teismo posėdžiuose. Taip pat baiminamasi, kad teismas gali paveikti rinkimus, kurie vyks vasario pabaigoje. Teisėjai prašymą atmetė.

Prokurorai kaltina S. Berlusconio advokatus bandymu vilkinti bylą. Jei S. Berlusconi bus pripažintas kaltu, jam grės 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.