aA
Rusijos gynybos ministerija pasibaisėjo, kad šalies kariai vietoj kojinių vis dar naudoja autus ir pažadėjo, kad iki metų pabaigos šio seno įpročio bus atsisakyta.
Rusijos kariuomenė
© RIA/Scanpix

„Norėčiau nurodyti, kad 2013 metais, bent jau iki metų pabaigos, mes pamirštume žodį „autai“. Jei prireiks, paprašysiu skirti papildomų lėšų, kad šios sąvokos ginkluotose pajėgose visai nebeliktų, – per susitikimą su aukščiausia kariuomenės vadovybe pareiškė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Rusijos kariuomenės vadovai jau ne kartą žadėjo tokios praktikos, siekiančios šimtą metų, atsisakyti, taip siekiant modernizuoti šalies karines pajėgas.

Tačiau Rusijos kariai ant kojų vis dar vynioja audeklus. Kai kurie teigia, kad autai avint ilgus batus – praktiška, tačiau dauguma tvirtina, kad tai – labai senamadiškas dalykas.

Rusijos ginkluotosios pajėgos, padedamos mados dizainerio Valentino Judaškino, 2008 metais modernizavo uniformą, kurios dalis – ir medvilninės kojinės.

„Dabar 2013-ieji, o mes vis dar kalbame apie autus“, – teigė S. Šoigu, pridūręs, jog naudojamus autus pastebėjo ir tuomet, kai pastaraisiais mėnesiais lankėsi daliniuose.

Autai ir ilgi batai iš svarbiausių ginkluotųjų pajėgų uniformos elementų sąrašo išbraukti dar 2007 metais, tačiau jie tebenaudojami ir niekada nebuvo uždrausti, naujienų agentūrai „RIA Novosti“ teigė šaltinis gynybos ministerijoje.

Atlikdami kai kurias užduotis, kariai vis dar ilgus batus, o autai jiems tinka labiau nei kojinės, pripažino jis.

„Su ilgais batais dėvėti kojines labai nepatogu. Kojas tuoj pat pritrina, o kojinės labai greitai susidėvi“, – kalbėjo jis.

www.lrt.lt