aA
Buvęs valstybės vadovų patarėjas ir Užsienio reikalų minsterijos sekretorius Albinas Januška neįvykdė teismo sprendimo, kuriuo buvo įpareigotas nugriauti Dzūkijos nacionaliniame parke savavališkai pastatytą pirtį.
Albinas Januška
Albinas Januška
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Šios dienos data bus registruotas sprendimo įvykdymo patikrinimo aktas. Nenugriauta, sprendimas neįvykdytas", - pirmadienį BNS informavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Vida Aliukonienė.

Nugriauti savavališkai Rudnios kaime ant upės kranto pastatytą pirtį A.Janušką 2012 metų spalio pradžioje įpareigojo Vilniaus apygardos teismas. Šis sprendimas neskundžiamas, jis turėjo būti įvykdytas per tris mėnesius. Įvykdymo terminas suėjo sausio 8 dieną.

Pasak V.Aliukonienės, nustačius, kad sprendimas neįvykdytas inspekcija kreipsis teismą dėl vykdomojo rašto išdavimo, o gavus šį raštą bus kreiptasi į antstolius. Antstolis, anot jos, savo ruožtu gali "siųsti raginimus įvykdyti teismo sprendimą, kreiptis į teismą dėl vykdymo tvarkos pakeitimo, dėl baudos skyrimo už teismo sprendimo nevykdymą".

"Jeigu po antstolio atliktų procesinių vykdymo veiksmų paaiškėja, kad asmuo vis tiek nevykdo teismo sprendimo, tuomet inspekcija, organizuoja viešųjų pirkimų procedūras (jeigu toje apskrityje neturi rangovo), griovimo darbų rangos sutarties pasirašymą su rangovais ir savavališkai pastatyto statinio griovimą", - rašoma V.Aliukonienės atsakyme.

Statybų inspektoriai jau daugiau nei penkerius metus deda pastangas dėl Dzūkijos nacionaliniame parke stovinčios pirties nugriovimo. Anot jų, pirtis pastatyta Skroblaus upės apsaugos juostoje ir neatitinka reikalavimų, taikomų nacionaliniame parke esantiems statiniams.

Dzūkijos nacionalinio parko direkcija buvo nurodžiusi A.Januškai pirtį nugriauti arba perkelti už saugomos teritorijos ribų.

Buvęs kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus, premjero Gedimino Kirkilo patarėjas, buvęs užsienio reikalų viceministras, signataras A.Januška pirtį Rudnios kaime rekonstravo nugriaudamas senąją. Tačiau naujasis statinys neatitiko nei aukščio, nei ploto reikalavimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.