aA
Robertas F. Kennedy jaunesnysis įsitikinęs: dėl jo dėdės Johno F. Kennedy nužudymo kaltas ne vien atsiskyrėlis žudikas. Jis taip pat pridūrė, jog jo tėvas nepasitikėjo oficialia nusikaltimo versija, informuoja „The Independent“.
Johno F. Kennedy nužudymas
Johno F. Kennedy nužudymas
© AP/Scanpix

R. F. Kennedy jaunesnysis ir jo sesuo Rory – dokumentinių filmų kūrėja – penktadienį buvo pakviesti į specialių interviu, vykusį „Winspear“ operos rūmuose Dalase. Renginys buvo vienas iš daugelio, suplanuotų artėjant 50-osioms prezidento mirties metinėms. J. F. Kennedy buvo nužudytas 1963 metų lapkričio 22 dieną, kai jo automobilių kortežas vyko per Dalasą. Po penkerių metų Los Andžele buvo nužudytas ir jo brolis.

R. F. Kennedy jaunesnysis sako, jog jo tėvas visus metus bandė susitaikyti su brolio netektimi, skaitė graikų filosofų darbus, katalikų veikalus, gyvenimo prasmės ir atsakymų į amžinuosius klausimus ieškojo poetų ir rašytojų kūriniuose – „jis bandė atsakyti į egzistencinį klausimą, kodėl Dievas leidžia pasaulyje plisti neteisybei tokiais mastais, kokius jis pats regi savo akimis“.

R. F. Kennedy jaunesnysis pridūrė, jog jo tėvas manęs esą Warreno komisija, padariusi išvadą, jog Lee Harvey Oswaldas nusikaltimą įvykdė vienas, tėra „menkaverčių specialistų paistalai“. Jis tvirtina ir pats abejojantis išvadų patikimumu.

„Įrodymai leidžia daryti išvadą, jog jis veikė ne vienas“, - sakė R. F. Kennedy jaunesnysis, tačiau neatskleidė, kas, anot jo, galėjo nutikti iš tikrųjų.

R. F. Kennedy jaunesnysis per interviu sakė, jog tyrėjai buvo aptikę L. H. Oswaldo ir naktinio klubo savininko Jacko Ruby telefoninių pokalbių įrašus. J. Ruby L. H. Oswaldą nužudė po prezidento mirties praėjus dviem dienoms. R. F. Kennedy jaunesnysis pareiškė, jog jo tėvas „buvo tvirtai įsitikinęs“ – jo brolio žudikas veikė ne vienas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.