aA
Niujorko miesto metro keleiviai sekmadienį, sausio 13 dieną, turėjo galimybę vėl važiuoti požeminiu transportu be kelnių. Tądien buvo surengta jau dvyliktoji kasmetinė „Pasivažinėk metro be kelnių“ akcija, praneša cbslocal.com.
Niujorke vyko akcija "Pasivažinėk metro be kelnių"
© Reuters/Scanpix

Šios idėjos autorystė priklauso grupei pavadinimu „Improv Everywhere“. Buvo suorganizuota, kad nuo 15 valandos žmonės šešiose skirtingose miesto stotelėse turėtų galimybę nusimauti kelnes ir įsidėję jas į savo kuprines keliauti metro taip, lyg nieko nebūtų.

Akcijos organizatoriai prašė, kad šio sumanymo dalyviai dėvėtų žieminius drabužius – paltus, kepures bei pirštines – ir elgtųsi taip, lyg nepastebėtų kitų bekelnių metro keleivių. Akcijos tikslas – suteikti visiems smagumo.

„Žmonės iš esmės pasiruošė sekmadienio popietę nusimauti kelnes, jie nori nuveikti kažką kvailo ir juokingo, žinote, tai puikus laikas“, - sakė vienas akcijos dalyvis.

„Tai verčia jaustis neįveikiamu, pranašesniu, nes niekas kitas nežino, kas vyksta“, - sakė kitas.

Sekmadienį be kelnių pasivažinėti nusprendę Niujorko gyventojai džiaugėsi, kad šiemet buvo ganėtinai šilta, nes ankstesniais metais būdavo gerokai šalčiau.

Pernai metais „Pasivažinėk metro be kelnių“ akcijoje dalyvavo apie keturi tūkstančiai Niujorko gyventojų.

„Improv Everywhere“ atstovai tvirtina, kad iš pradžių šis sumanymas buvo tik nedidelis septynių žmonių įgyvendintas pokštas, o dabar tai virto tarptautiniu renginiu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.