"Viskas praėjo gerai, bet dabar sunkus metas. Motina verkia, mes verkiam", - antradienį sakė kūdikio tėvas, 24 metų Ricardo Cerronas. Tądien mergaitei buvo atlikta koreguojamoji operacija, palengvinusi jos būklę.

Vaikai su tokiais apsigimimais dažniausiai neišgyvena. Milagros vardu, kuris ispaniškai reiškia stebuklą, pavadinta mažylė gimė su "undinėlės sindromu" - sirenomelija. Šis apsigimimas pasitaiko vienam iš 60 000-100 000 naujagimių.

Tokie kūdikiai gimsta taip pat retai kaip ir Siamo dvyniai, tačiau didžioji dauguma jų miršta per kelias pirmąsias valandas, kadangi paprastai neturi inkstų, be to, pasitaiko ir kitokių komplikacijų. Žinomi tik keli atvejai, kai buvo ryžtasi atlikti rizikingas suaugusių kojų atskyrimo operacijas.

Chirurgų brigadai vadovavęs gydytojas Luisas Rubio teigė, kad keturias valandas trukusi operacija praėjo gerai. Tarp Milagros kojyčių buvo įterpti trys silikoniniai maišeliai, kurie turės ištempti kojų odą. Kitą mėnesį tikimasi odą perkirpti ir galūnes atskirti.

"Svarbu tai, kad ji gerai jaučiasi. Ji gerai ištvėrė (bendrąją) nejautrą", - sakė gydytojas. Jeigu neįsimes infekcija, po dviejų dienų mergytė galės važiuoti namo.

Išoriškai Milagros kojos atrodo suaugusios išvien nuo pat pilvo iki kulnų, o pėdutės yra šleivos ir primena undinėlės uodegą. Tačiau kojytės turi atskirus kaulus, kremzles ir kraujo indus. Galima pastebėti, kaip odos ir riebalų "maiše" jos juda atskirai viena nuo kitos.

Dabar Milagros sveria beveik 8 kilogramus ir yra 60 cm ūgio. Jos širdis sveika, tačiau vienas inkstas neišsivystęs.

Mergaitės rudimentinė analinė anga, šlaplė ir genitalijos suaugusios, bet lytinių organų rekonstrukcijos veikiausiai teks palaukti iki paauglystės, sakė C.Rubio.

Floridos valstijos Niu Port Ričio mieste gyvenanti šešiolikametė Tiffany Yorks, kuriai kūdikystėje buvo sėkmingai atskirtos suaugusios kojos, sako esanti tikra, kad yra vienintelė gyvenanti "undinėlė" pasaulyje.

Milagros gimė 2004 metų balandžio 27 dieną Peru pietuose esančiame Huankajaus mieste. Varganame šiauriniame Limos priemiestyje įsikūrusioje savivaldybės ligoninėje dirbantis gydytojas C.Rubio mergaite rūpinasi nuo antrosios jos gyvenimo dienos.

Pasak C.Rubio, atskyrimo operacija nebus daroma mažiausiai keturiasdešimt parų, kad visi audiniai suspėtų iki galo išsitempti.

Tada mažiausiai dešimt chirurgų "centimetras po centimetro" atskirs jos kojas iki šlaunų. Po trijų mėnesių turėtų būti atliekama dar viena operacija, per kurią galūnės bus galutinai atskirtos iki pat dubens.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją