aA
Viename Naujosios Zelandijos vaikų darželių auklėtiniams buvo uždrausta žaisti policininkus, plėšikus, kaubojus, indėnus ir kitus žaidimus, kuriuose naudojami žaisliniai ginklai, nebent jie turėtų specialius leidimus.
Nelsono miesto, esančio už beveik 150 kilometrų nuo šalies sostinės Velingtono, “Tahunanui” darželyje nuo šiol reikalaujama, kad vaikai, norintys žaisti su žaisliniais ginklais, nešiotųsi specialius leidimus, pagamintus pagal tikrų licencijų šaunamiesiems ginklams pavyzdžius.

Toks reikalavimas, priimtas metų pradžioje, taip pat pradėjo galioti ir kitose šalies vaikų auklėjimo įstaigose.

Pasak policijos atstovo Inspo Greeno, vietiniuose vaikų darželiuose yra taikoma “saugių ginklų" programa, nes “šaunamieji ginklai yra tapę kasdieninės vaikų aplinkos dalimi, netgi sužeisti ar pasenę naminiai gyvuliai yra nušaunami."

Prieš gaudami leidimą, vaikai turi paaiškinti, kodėl jiems reikalingas šaunamasis ginklas. Visiems, norintiems šaudyti tigrus, atsakoma, kad plėšrūnų skaičius pasaulyje žymiai mažėja, todėl jų negalima šaudyti. Tiems, kurie nori žaisti policininkus ar plėšikus, primenama, kad policijos pareigūnai Naujojoje Zelandijoje yra neginkluoti ir nešaudo į žmones.

Jeigu leidimas yra išduodamas jaunesniam nei 4 metų vaikui, apie tai yra visada pranešama jo tėvams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.