aA
Anksčiau, teigia vienos jėgos struktūrų atstovas, tokia ekspertizė nebuvo atlikta.

Šiuo metu S. Radujevo byla iš Federalinės saugumo tarnybos perduota tirti Generalinės prokuratūros Vyriausiajai Šiaurės Kaukazo valdybai.

Šios valdybos darbuotojai patvirtino, kad čečėnų terorstui bus surengta psichiatrijos ekspertizė.

Valdybos atstovas pažymėjo, jog jeigu žmogus kaltinamas padaręs sunkių nusikaltimų, taip pat yra buvęs sunkiai sužeistas į galvą, jam privaloma atlikti psichiatrijos ekspertizę.

S. Radujevas liūdnai pagarsėjo 1996 metų sausį, kai jo būrys surengė reidą į Dagestaną ir Kizliare įkaitais paėmė apie 3 tūkst. žmonių. Po to jis su daugiau kaip 160 įkaitų pasuko Čečėnijos sienos link, bet buvo apsuptas Pervomaiskojės gyvenvietėje, kur kelias paras gynėsi. Tada daliai čečėnų kovotojų ir pačiam S. Radujevui pavyko prasiveržti į Čečėniją.

Šių metų kovo 12 dieną per FST specialiąją operaciją S. Radujevas buvo suimtas Čečėnijos Novogroznenskio kaime ir atvežtas į Lefortovo tardymo izoliatorių, kur yra iki šios dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.