aA
Maskvoje, prie cirko pastato Cvetnoj bulvare, sekmadienį, pažymint miesto dieną, bus atidengtas paminklas Jurijui Nikulinui - įžymiajam rusų cirko ir kino artistui.
Kaip "Interfax" pranešė cirko direkcija, J. Nikulinas (1921-1997) beveik pusę amžiaus dirbo seniausio Rusijos sostinės cirke, kone iki paskutiniųjų gyvenimo dienų išeidavo į areną, propaguodamas savo mėgstamą klounados žanrą.

Jo energijos, puikių organizatoriaus sugebėjimų dėka senasis Maskvos cirkas, išsaugojęs savo fasadą ir senos jaukios salės magiją, buvo perstatytas, aprūpintas naujausia technika. Cirkas pavadintas J. Nikulino vardu. Cirko direkcijai vadovauja jo sūnus Maksimas.

Aktoriaus našlė, konsultuojanti kūrybos klausimais, pranešė "Interfax", kad paminklo autorius skulptorius Aleksandras Rukavišnikovas įkūnijo "dvi svarbiausias Jurijaus Nikulino kūrybos puses - kiną ir cirką".

Skulptūrinė kompozicija sukurta iš bronzos už UAB "Jurijaus Nikulino cirkas" pinigus ir per atidengimo ceremoniją bus oficialiai padovanota Maskvai. Šalia plačių laiptų, vedančių prie pagrindinio įėjimo į cirką, glaudžiasi sena mašina iš garsiojo filmo "Kaukazo belaisvė", iš kurios tarsi "žengia" J. Nikulinas, ketindamas eiti į savo mylimą cirką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.