Užkietėję rūkaliai, surūkantys daugiau nei pakelį per dieną, dažniausiai kasos vėžiu suserga sulaukę 62 metų, o alkoholikai (išgeriantys daugiau nei 39 gramus alkoholio per dieną) – 61 metų. Beje, paprastai kasos vėžys diagnozuojamas apie 72 metus.

Ekspertai įspėja, kad rūkymas yra reikšmingas rizikos veiksnys, o alkoholis provokuoja oksidacinį stresą kepenyse, kuris skatina uždegimines reakcijas, keliančias vėžio grėsmę. Tai įrodė tyrimas, kuriame dalyvavo 811 vėžiu sergančių asmenų.

Tyrimui vadovavusi gastroenterologė Michelle Anderson įsitikinusi, kad tyrimo išvados leis patobulinti sveikatos patikros programas.

Kol kas kasos vėžys diagnozuojamas pernelyg vėlai, kai prognozės nėra paguodžiančios, nes navikas jau būna išplitęs į kitus organus. Dar nėra tyrimų, leidžiančių paprastai nustatyti vėžį žmonėms, kuriems atitinkami simptomai nepasireiškia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)