aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasirašė įsaką "Dėl RF Valstybės Tarybos".
Kaip "Interfax" pranešė valstybės vadovo spaudos tarnyba, įsaku numatoma sudaryti Valstybės Tarybą, patvirtinti jos nuostatai. Įsakas įsigalioja nuo pasirašymo dienos.

Įsako preambulėje pažymima, kad jis priimtas "siekiant suderinto valstybinės valdžios organų funkcionavimo ir tarpusavio sąveikos".

Išvakarėse lankydamasis Samaros srityje, V.Putinas žurnalistams sakė, kad į Valstybės Tarybą įeis gubernatoriai ir RF sudarančių respublikų vadovai. Valstybės Taryba bus vykdomosios valdžios organas ir rinksis kartą per 3 mėnesius. Taip pat bus sudarytas Valstybės Tarybos prezidiumas, į kurį įeis po vieną atstovą iš kiekvienos federalinės apygardos. Kas pusmetį Valstybės Tarybos prezidiumas bus atnaujinamas.

Pasak V. Putino, nuspręsta pakeisti naujojo organo pavadinimą. "Tai bus Rusijos Federacijos Valstybės Taryba, o ne Valstybės taryba prie RF prezidento", pranešė valstybės vadovas.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus, V.Putinas pabrėžė, kad Valstybės Tarybai vadovaus prezidentas, ir naujasis organas vykdys konsultacines funkcijas.

Prezidentas tvirtino, jog "Valstybės Taryba neturi pakeisti Federacijos Tarybos".

Federacijos Tarybos pirmininkas Jegoras Strojevas anksčiau yra pasakęs: "tolesnis gyvenimas parodys, kaip rutuliosis valdžios sistema šalyje - ar Federacijos Taryba susilies su Valstybės Taryba į vieningus įstatymų leidžiamuosius rūmus, ar egzistuos kiekviena atskirai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.