Klaipėdos mieste stovinčio, 1960 m. statyto gyvenamojo namo Minijos g. nuotrauka skaitytojų pasirinkimu tapo konkurso „Daugiabučio anatomija“ nugalėtoja.

Nuotraukas nugalėtojas atrinko speciali komisija, o galutinį žodį tarė DELFI skaitytojai per surengtą viešą balsavimą, kuriame galėjo dalyvauti visi norintieji. Daugiausiai balsų surinkusios nuotraukos autorė Jolanta bus apdovanota pagrindiniu konkurso prizu – pasirinkto daugiabučio termovizine nuotrauka ir 1000 litų vertės kuponas GJENSIDIGE draudimo paslaugoms įsigyti.

Daugiau nei 50 metų stovinčio daugiabučio nuotrauką atsiuntusi Jolanta teigia, kad labiausiai norėjo parodyti amortizacijos, arba nusidėvėjimo, padarinius pastatui. Juk namo sienos yra tarsi oda. Jei ji sutrūkinėjusi ir nesveika, nėra ko svajoti apie šilumos išlaikymą ir jokie plastikiniai langai tam nepadės.

Antroji vieta ir 700 litų vertės čekis GJENSIDIGE draudimo paslaugoms įsigyti atiteko Gediminui. Sutrūkinėjusią daugiabučio namo sieną nufotografavęs dalyvis rašo, kad kieme laimingi laksto vaikai, „sėkmingai“ gyvena žmonės ir visi kažko laukia...

Gedimino nuotr. Namas kone plyšta pusiau, o gyventojai vis laukia, laukia, laukia...

Trečioji vieta ir 500 litų vertės čekis GJENSIDIGE draudimo paslaugoms įsigyti atiteko Jūratei už Kaune stovinčio (A. Smetonos al. 55) daugiabučio koridoriaus nuotrauką. Nupjautas radiatoriaus vamzdis tikriausiai rodo, kad namo gyventojai taupo šilumą ir pinigus. Bet ar tai geriausias ir protingiausias būdas taupyti?

Jūratės nuotr. Smetonos. al. 55 (Kaunas) daugiabučio koridoriuje gyventojai vietoj to, kad renovuotų namą, šilumą taupo originalesniais būdais

Nuotraukų nugalėtojų prizininkai bus apdovanoti susisiekiant su jais asmeniškai.

DELFI dėkoja visiems konkurso dalyviams.