Iš Vilniaus TV bokšto sostinės regiono gyventojams yra siunčiamos radijo ir televizijos programos, čia jos yra skirstomos ir į kitas siuntimo stotis, per kurias pasiekia visus šalies žmones. Be to, pastaraisias metais itin išaugo duomenų perdavimo paslaugos poreikis.

Turistus ir Lietuvos gyventojus ypač traukia 165 metrų aukštyje įrengtas restoranas-apžvalgos aikštelė „Paukščių takas“ iš kurio atsiveria įspūdinga sostinės panorama

TV bokštas yra ir kovos dėl nepriklausomybės išsaugojimo simbolis. 1991 metų sausio 13 dieną gindami strateginį objektą nuo sovietų desantininkų žuvo 12 laisvės gynėjų. Kruvinuosius įvykius mena čia pat įrengtas muziejus ir laisvės gynėjų garbei pastatyta skulptūra „Aukojimas“.

Pirmoje vaizdo reportažo dalyje apie bokšto istoriją papasakos nuo 1987 metų čia dirbantis ir šiuo metu Eksploatacijos skyriaus viršininko pareigas einantis Algis Šalkauskas.

Siužete buvo panaudota AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ archyvinė medžiaga bei www.fotoskrydis.lt užfiksuoti vaizdai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)