aA
Lakūnas Jurgis Kairys teigia, kad tik milžiniška liūtis ar griūvantis dangus gali sutrukdyti jo skrydžiui po tiltu aukštyn ratais.
"Dėl meteorologinių sąlygų nematau kokių nors problemų. Jei dangus griūtų ir mes negalėtume atlaikyti, tai už šitą riziką aš neatsakau. Jei būtų milžiniška liūtis, tai aš priimčiau sprendimą, ar skristi, ar ne", spaudos konferencijoje penktadienį žurnalistams sakė Jurgis Kairys.

Kaip rimčiausią problemą ruošiantis skrydžiui J. Kairys įvardino draudimo klausimus. Šeštadienį Kaune vyksiantis renginys "Lietuvos draudime" apdraustas trečios šalies atsakomybe 5 mln. litų visoje vietovėje, kurioje vyktų skrydžiai ir visas renginys.

"Perdraudėjai iš pasaulio draudimo firmų sunkiai suvokia, kaip apsivertęs lėktuvas skris šalia miesto po tiltu", sakė jis. "Mano padaryti darbai buvo garantas, kad aš nejuokauju", pridūrė J. Kairys.

Visą renginį koordinuoja viešoji įstaiga "Kairio skrydžiai". Jis prasidės 17.30 valandą prie Karaliaus Mindaugo pėsčiųjų tilto, o Ultra skrydžiui, kuris truks apie 20 minučių, J. Kairys pakils 18 valandą. 18.20 val. numatytas J. Kairio ir lenktynininko Mika Hakkineno susitikimas. 18.45 vyks akrobatinė parodomoji programa. 19 val. šventė pasibaigs garso, šviesos ir lazerių šou bei techno diskoteka.

Prisiminus neva rengtą diversiją, kuomet iki J. Kairio skrydžio likus pusvalandžiui buvo pastebėta ir nukabinta viela ant Vilniuje esančio Šilo tilto, C ivilinės aviacijos inspekcijos direktorius Alvydas Šumskas sakė, kad prieš pat skrydį tiltas bus apžiūrėtas. Pasak jo, bus patikrinta, ar gerai pritvirtinti reklaminiai skydai ant tilto, kad skrydžio metu jie nenukristų ant lėktuvo.

J. Kairys sakė nežinąs, kiek kainuos šis jo skrydis.

"Aš nežinau, kiek mano darbas kainavo per 20 metų, paruošiant viską", sakė jis. J. Kairys teigė neturįs duomenų, kiek lėšų išleidžia ir renginio rėmėjai.

Karaliaus Mindaugo tiltą J. Kairys pasirinko todėl, kad būtent jo po juo praskrido primą kartą 1996 metais.

Pasak J. Kairio, kiekvienas lakūnas metų pradžioje turi apdrausti savo gyvybę. Lietuvis ją apsidraudęs 200 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.