aA
NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) viceprezidentas Tahiras Kose (Tahiras Kesė) pareiškė penktadienį Taline, kad Latvija, Lietuva ir Estija turi patekti į kitą Aljanso plėtros ratą.
T. Kose, vadovaujantis didelei NATO PA delegacijai, per susitikimą su Estijos parlamento Gynybos reikalų komisijos ir NATO rėmimo grupės nariais pabrėžė, jog delegacijos nariai padarys viską, kad Baltijos šalys patektų į Šiaurės Atlanto aljansą.

Kaip pažymėjo Estijos parlamento pirmininko pavaduotojas Tunne Kelamas (Tunė Kelamas), "Narystė NATO tarp šalies gyventojų populiaresnė nei įstojimas į Europos Sąjungą", pranešė parlamento spaudos tarnyba.

Pasak T. Kelamo, "prisijungimas prie Aljanso - svarbiausias Estijos nacionalinis uždavinys per pastaruosius aštuonerius metus".

Jo nuomone, Baltijos šalių narystė NATO nekelia grėsmės ne tik Latvijos, Lietuvos ir Estijos, bet ir Rusijos saugumui bei stabilumui.

Į NATO PA delegaciją įeina Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Čekijos, Vokietijos, Italijos, Nyderlandų, Norvegijos, Lenkijos ir Turkijos atstovai. Trijų dienų vizito į Taliną delegacija atvyko ketvirtadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.