Tai tvirtinama mokslininkų ataskaitoje, skelbiamoje žurnale „Neurology“. Priklausomybė nuo alkoholio buvo siejama su insultu, kurį sukelia ne kraujagyslių užsiblokavimas, o kraujo išsiliejimas į smegenis, praneša RIA „Novosti“.

Komentuoja tyrimo autorė, mokslų daktarė Charlotte Cordonnier iš Lilio universiteto (Prancūzija): „Mes su kolegomis išnagrinėjome 540 pacientų medicinines korteles, kurių amžiaus vidurkis siekė 71 metus.

Visi jie patyrė insultą. Taip pat turėjome informaciją apie jų alkoholio vartojimo lygį“.

Paaiškėjo, kad 25 procentai tyrimo dalyvių piktnaudžiavo alkoholiu (kasdien išgerdavo maždaug po 50 gramų alkoholio). Vėliau tyrimo dalyviams buvo atlikta smegenų kompiuterinės tomografijos tyrimas.

Taigi, paaiškėjo, kad alkoholikai su insultu susidurdavo vidutiniškai sulaukę šešiasdešimties. Alkoholiu nepiktnaudžiaujančius žmones insultas ištikdavo dešimt ar net penkiolika metų vėliau. Šešiasdešimties metų neturinčių ir kraujo išsiliejimą giliai smegenyse patyrusių asmenų grupėje alkoholikai labiau rizikavo numirti per dvejus metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)