aA
Keletą kartų per dieną Lenkijos nacionalinio radijo pirmoji programa transliuoja leisgyviais vaikiškais balsais deklamuojamą Adomo Mickevičiaus eilėraštį "Lietuva, mano Tėvyne", kurį baigia diktoriaus raginimas padėti badaujantiems Lietuvos lenkų vaikams.
Jau kurį laiką pagrindiniuose lenkų laikraščiuose - "Gazeta Wyborcza" ir "Rzeczpospolita" - spausdinamas plakatas, kuriame nufotografuotas sulysęs paauglys, stovintis valtyje didelio ežero fone. Plakate yra užrašas didelėmis raidėmis "Lietuva, mano Tėvyne" ir raginimas "Padėkime vaikams Lietuvoje".

Informuojama, kad Lenkijos humanitarinė akcija padeda 11-ai lenkiškų mokyklų Lietuvoje. "Pinigų stokojama viskam, netgi maistui" - tikina plakatas ir kviečia padėti alkaniems Lietuvos lenkų vaikams.

Lenkijos humanitarinei akcijai vadovauja 1997 metais Europos moterimi paskelbta Janina Ochojska.

Ji žinoma kaip kenčiančių žmonių globėja ir labdaros siuntų į į Kosovą ir Čečėniją organizatorė.

Neseniai lenkų mėnesinis žurnalas "Nowe kontrasty" rašė apie Eišiškių choro "Lenkų vaikai" viešnagę Varšuvoje ir apie paramą, kurią chorui suteikė lenkiškos organizacijos. Pasak žurnalo, tai "liudija, jog šūkis "Lenkų vaikai iš Rytų" sukelia ypač stiprų norą jiems padėti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.