Specialistai iš Jungtinės Karalystės perspėja: šio tyrimo išvados byloja apie būtinybę nevaisingumą klasifikuoti kaip sunkią ligą, kurios padariniai gali būti itin skaudūs. Aišku, kovai su nevaisingumo reikėtų skirti ir daugiau valstybinių lėšų.

Tyrimo buvo analizuojamos beveik 100 tūkst. moterų atsiradimo ligoninėje priežastys. Visos moterys anksčiau į gydytojus kreipėsi dėl nevaisingumo. Vėliau buvo tiriamos nevaisingos ir atžalų turinčios moterys.

Paaiškėjo, jog nuo nevaisingumo kenčiančios dailiosios lyties atstovės dažniau ligoninėje atsiduria dėl diagnozės „alkoholizmas ar narkomanija“ nei tos, kurios jau turi vaikų. Be to, nevaisingos moterys net 47 proc. labiau rizikuoja susirgti šizofrenija bei mitybos sutrikimais.

Specialistai pažymi, jog tokia statistika išliko aktuali net ir praėjus dešimčiai metų nuo bandymų nevaisingumą gydyti. Įdomus faktas – nevaisingos moteris 10 proc. rečiau nei vaikų turinčios dailiosios lyties atstovės ligoninėje gydomos nuo depresijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)