aA
Vakar Vytautas Landsbergis Generalinėje prokuratūroje buvo apklaustas dėl baudžiamosios bylos, kurioje verslininkas Jonas Urka yra kaltinamas apšmeižęs Seimo pirmininką.
V.Landsbergis prokurorams pakartojo savo požiūrį į J.Urkos veiksmus, kurį jau buvo pareiškęs ir anksčiau.

Pasak Seimo pirmininkės atstovės spaudai, jį labiausiai stebino įžūlumas šmeižti mirusį akademiką Raimundą Rajecką, negalintį gintis. V.Landsbergis buvo pareiškęs įsitikinimą, kad jokiu būdu ne R.Rajeckas, o pats J.Urka yra klastotės autorius.

Spaudoje pasirodžius J.Urkos teiginiams apie tariamą skolą, V.Landsbergis tada pavadino juos "kliedesiais".

Baudžiamoji byla dėl žinomai melagingų prasimanymų, žeminančių kito asmens garbę, skleidimo spaudinyje J.Urkai iškelta šių metų gegužės 29 dieną.

Neseniai iš įkalinimo įstaigos paleistas J.Urka spaudoje yra viešai paskelbęs, kad prieš penkerius metus per mirusį akademiką R.Rajecką paskolino V.Landsbergiui 100 tūkst. JAV dolerių.

Kaip tariamą paskolos raštelį J.Urka pateikė 1995 metų gegužės 20 diena datuotą paskolos sutartį, kurią neva pasirašė V.Landsbergis.

Tačiau joje nebuvo tokiam dokumentui privalomų rekvizitų, buvo klaidingai nurodyta V.Landsbergio gimimo data. Galiausiai, sakydamas galįs pateikti tik kopiją, J.Urka pareigūnams atsisakė parodyti tariamos sutarties originalą.

"Lietuvos rytas"