aA
Santariškių klinikose vakar Seimo nariams įteiktos donorų kortelės. Idėja kolektyviai užpildyti donoro anketą kilo Seimo SRK pirmininkui Antanui Matului.
K.Kuzminskas
K.Kuzminskui organų negaila.
© V.Grigo nuotr.
Praėjusią savaitę sužinojęs, kad Donorystės centras teturi penkių žmonių sutikimą mirties atveju panaudoti jų organus persodinimui, A.Matulas pakvietė kolegas prisidėti prie donorystės propagavimo Lietuvoje.

Donoro kortelę vakar gavo ir vienas žinomiausių Krikščionių demokratų partijos narių Kazimieras Kuzminskas. Jis sakė, kad toks jo žingsnis neprieštarauja Katalikų Bažnyčios pozicijai. Popiežius Jonas Paulius II vienoje savo enciklikų yra pabrėžęs, kad donorystė - tai kilnus dalykas.

Dirbdamas chirurgu, K.Kuzminskas sakė su kolegomis iš donorų ėmęs inkstus. Jis viliasi, kad tai išgelbėjo žmonėms gyvybę. "Todėl esu neabejingas sergančių ir laukiančių organų persodinimo žmonių skausmui, - pabrėžė K.Kuzminskas. - Siela juk išlieka, o savo fizinį organą galiu aukoti kitam žmogui, jeigu tai jam padės".

Pasak A.Matulo, Bažnyčiai palaikant, spręsti donorystės problemas bus daug lengviau. Tam, kad po mirties jo organai būtų panaudojami persodinti, neprieštarauja ir monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas, taip pat gavęs donoro kortelę.