aA
Iš dienraščio "Lietuvos žinių" vyriausiojo redaktoriaus pareigų atsistatydinęs Valdas Vasiliauskas ir visuomenininkas Darius Kuolys įsteigė visuomeninį judėjimą "Lietuvos Tautai".
Valdas Vasiliauskas
Valdas Vasiliauskas
© A.Solomino nuotr.

Šio judėjimo užduotis bus sustiprinti politines partijas, teikiant jų programų, kandidatų sąrašų vertinimus, trečiadienį BNS sakė V.Vasiliauskas.

"Teiksime ekspertinį vertinimą ir dirbsime su viešąja nuomone", - teigė jis.

Trečiadienį V.Vasiliausko paskelbtame Redaktoriaus laiške rašoma, kad visuomeninis judėjimas "Lietuvos Tautai" (LT) savanoriškumo principu telks skirtingų pažiūrų intelektualus, mokslininkus, savo sričių profesionalus ir autoritetus, kad jie jau šiems rinkimams Lietuvos žmonių teismui pateiktų realią, visiems suprantamą Lietuvos reformų programą.

Anot V.Vasiliausko, bus "siekiama ne pakeisti krašto politines partijas, o sustiprinti jas, padėti joms atgauti žmonių pasitikėjimą ir identitetą bei savo vietą krašto politiniame žemėlapyje".

"Tai galima padaryti per naujus sąžiningus ir energingus žmones, kurių netrūksta visose svarbiausiose partijose, tačiau kurie nustumti nomenklatūros į šešėlį. LT dės visas pastangas, kad šie nauji žmonės būtų pastebimi jau šiuose Seimo rinkimuose, bendradarbiaus su partijomis, sudarant rinkimų sąrašus, siūlys savus kandidatus, nebūtinai partinius", - teigia V.Vasiliauskas.

Žurnalistas V.Vasiliausikas teigė, kad nei jis, nei D.Kuolys dar nėra apsisprendę, ar patys dalyvaus rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.