aA
Dėl Sidnėjaus olimpiados varžybų transliacijų, kandidatų į Seimą kalboms per Lietuvos visuomeninę televiziją ir radiją bus skirta mažiau laiko.
Ketvirtadienį Seimas 43 balsais už, 2 prieš ir 13 susilaikius, pritarė Seimo rinkimų įstatymo 51 straipsnio 1 dalies pataisoms, kuriomis sutrumpinamas kandidatų į Seimo narius agitacijai per visuomeninę televiziją ir radiją skirtas laikas, bei keičiama pačios agitacijos forma.

Kiekvienam kandidatų sąrašui skiriama ne mažiau kaip po vieną valandą (buvo - pusantros) visuomeninio (nacionalinio) radijo ir televizijos laiko debatams su kito ar kitų kandidatų sąrašų atstovais.

Debatuose dalyvaujančių kandidatų sąrašų atstovų grupės (2 ir daugiau) sudaromos pagal tarpusavio susitarimą, o jo nesant – burtais.

Kiekvienam kandidatui, iškeltam arba išsikėlusiam vienmandatėje rinkimų apygardoje, skiriama ne mažiau kaip po 5 minutes visuomeninio (nacionalinio) radijo laiko (buvo - 5 minutės visuomeninės televizijos ir 7 minutės visuomeninio radijo laiko).

Be to, šiose radijo laidose kandidatai kalba debatuose, rengiamuose atitinkamos vienmandatės rinkimų apygardos kandidatams. Jeigu laidoje dalyvauja tik vienas kandidatas, jis diskutuoja su laidos vedėju.

Įstatymo pataisos, kurias Seimui pateikė konservatorius Sigitas Kaktys, parengtos atsižvelgus į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) prašymą sutrumpinti Seimo rinkimų agitacijai skiriamą nacionalinio valstybinio (nacionalinio) radijo ir televizijos laiką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.