aA
Galbūt tai tik spėlionės, tačiau kišeniniai kompiuteriai jau spėjo taip išpopuliarėti, kad gali tapti mėgstamais piktadarių virusų kūrėjų taikiniais. Ekspertai antradienį perspėjo apie pirmą tokio pobūdžio programą, apsimetančią eiliniu žaidimu, tačiau įvykdyta pirmą kartą ji pradeda trinti kitas programas populiariuose “Palm” ar “Handspring Visor” įrenginiuose.
Tačiau, šio viruso ataka ilgai netruko ir nukentėjo tik keli vartotojai, nes priešingai, nei kompiuterių virusai, šis nesidaugina.

Matyt, pasklidus žinioms apie šią kenkėjišką programą, ji buvo ištrinta iš interneto. Greičiausia tai padarė patys jos kūrėjai.

Perkelta iš asmeninio kompiuterio į kišeninį “Palm” ar “Visor” bei paleista, piktadariškoji programa ištrina tokias programas, kaip interneto naršyklė, žemėlapiai, vyno degustavimo įvertinimo programa ir kitos neesminės programos. Tačiau virusas neliečia adresų knygutės, kalendoriaus ir kitų pagrindinių programų.

Tačiau antivirusinių programų ekspertai teigia, kad tokie atvejai dar tikrai pasikartos, nes “Palm” tipo įrenginiai sparčiai populiarėja, lygiai kaip prieš dešimtmetį buvo su asmeniniais kompiuteriais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.