aA
Iki vedybų su kaliningradiete Liudmila Škrebniova Rusijos išrinktasis prezidentas Vladimiras Putinas turėjo romaną.
Tai V.Putinas papasakojo knygoje "Iš pirmų lūpų. Pokalbiai su Vladimiru Putinu", kurią galima perskaityti internete adresu: http://www.vagrius.com.

Prieš ketverius metus iki vedybų jį buvo pirmą kartą įsimylėjęs. Sutrukdė intrigos.

"... Mes jau buvome padavę pareiškimus. Viskas buvo paruošta. Abiejų tėvai buvo viską supirkę - žiedus, kostiumą, suknelę... Tai buvo vienas sudėtingiausių gyvenimo sprendimų. Labai buvo sunku. Atrodžiau kaip paskutinis niekšas. Bet aš nusprendžiau, kad geriau vis dėlto dabar negu paskui kankintųsi ir ji, ir aš", sakė V.Putinas.

Jis apsisprendė atsakyti savo mylimajai ir neiti tuoktis.

"Aš, žinoma, niekur nepabėgau, aš pasakiau jai visą tiesą, viską, ką, mano nuomone, reikėjo pasakyti... Sudėtinga istorija. Taip išėjo. Buvo iš tikrųjų sunku".

Devintojo dešimtmečio pradžioje Liudmila Škrebniova dirbo stiuardese Kaliningrado aviacijos būryje. Kartą pagal kelialapį ji poilsiavo Leniningrade (dabartiniame Sankt Peterburge). Ten Arkadijaus Raikino koncerte ji susipažino su V. Putinu. Liudmilai buvo 24 metai. Netrukus ji persikėlė gyventi į Leningradą ir įstojo į Leniningrado valstybinį universitetą.

1983 metų liepos 28 dieną išrinktasis prezidentas ir Rusijos pirmoji ponia susituokė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.