aA
Irakas ketvirtadienį pareiškė, kad jo priešlėktuvinės gynybos sistema pataikė į vieną Vakarų lėktuvų, kurie bombardavo šalies pietuose. Taip pat pranešama, kad buvo sužeisti trys civiliai irakiečiai.
Irako spaudos cituojamas kariuomenės atstovas spaudai nesakė, ar lėktuvas buvo numuštas, ar į jį tik pataikyta. Pasak atstovo, ataka trečiadienį maždaug 10 val. 5 min. ryto (6 val. 5 min. Grinvičo laiku) įvyko Mutanos provincijoje, už 270 km į pietus nuo Bagdado.

Pasak atstovo, bombarduojant buvo sužeisti trys gyventojai, įskaitant vaiką, taip pat padaryta žalos civiliniams namams bei ekskavatoriui.

JAV ir Didžiosios Britanijos lėktuvai patruliuoja skrydžių draudimo zonas virš Šiaurės ir Pietų Irako, kur siekiama apsaugoti kurdų ir musulmonų šiitų anklavus nuo galimų Irako vyriausybės pajėgų antpuolių. Šios zonos buvo įsteigtos po 1991 metų Persijos įlankos karo, tačiau Bagdadas jų nepripažįsta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.