aA
Praėjus šešeriems metams po to, kai pirmoji Afrikos šalis Gana pristatė interneto ryšį savo šalies gyventojams, dabar jau visas žemynas gali būti vadinamas prijungtu prie interneto, nes šeštadienį Somalyje duris atvėrė pirmoji interneto paslaugas teikianti bendrovė.
Anksčiau Somalio gyventojai, norėdami pasinaudoti internetu, turėjo naudoti “dial-up” prisijungimus skambindami į užjūrio kompanijas, kas buvo labai brangu pinigų ir laiko atžvilgiu. Atsiradusi naujoji kompanija užpildys šią spragą, prisijungdama prie interneto 128 kbps ryšio palydoviniu kanalu.

Šis pranešimas plačiai nuskambėjo net ir užsienio šalyse. Somalis tapo paskutiniąja šalimi, kurioje įsikūrė interneto paslaugų tiekėjas tuo laiku, kuomet interneto vizija atrodė visiškai nepasiekiama tokiose šalyse, įsikūrusiose vystymosi stadijoje esančiame kontinente.

Nors Gana buvo pirmoji Afrikos valstybe, pateikusi savo piliečiams interneto ryšį 1994 metais, tačiau Pietų Afrikos Respublika, Egiptas ir Kenija buvo laikomos pirmomis internetu apsirūpinusiomis šalimis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.