aA
Pagyvenęs šrilankietis buvo rastas gyvas po griuvėsiais, praėjus beveik dviem savaitėms po cunamio, sekmadienį pranešė laikraštis "Sunday Times". Vyriškis, kuris buvo beveik be sąmonės, šeštadienį buvo rastas po parduotuvės griuvėsiais istoriniame Galės mieste, pietinėje Šri Lankos dalyje.
Po cunamio Šri Lankoje
Po cunamio Šri Lankoje
© AFP/Scanpix
Pasak spaudos, vyriškis yra išsekęs nuo bado ir dehidratacijos. Medikai jam diagnozavo pirmuosius plaučių uždegimo simptomus. Rašoma, kad gamtos stichiją išgyvenęs žmogus buvo per daug sutrikęs, kad galėtų papasakoti apie tai, kaip jam pavyko išsilaikyti.

Kasdami buvusiuose Šri Lankos kurortuose ir miestuose griuvėsius, pastarosiomis dienomis gelbėtojai rasdavo tiktai gendančius žuvusių žmonių kūnus.

Kol kas dėl gelbėtojų rasto laimingojo vyriškio Galės ligoninės medikai jokio pareiškimo nepaskelbė.

Milžiniškos bangos Šri Lankos pietinius, rytinius ir šiaurinius krantus nusiaubė gruodžio 26 dieną. Jau patvirtinta, kad šioje šalyje cunamis nusinešė 30 tūkst. žmonių gyvybes. Dar 50 tūkst. žmonių yra laikomi dingę be žinios, o vilties juos rasti jau beveik nebėra.

Visame cunamio nusiaubtame Indijos vandenyno regione aukų skaičius dėl stichinės nelaimės jau siekia 156 tūkst. Žuvusių ar dingusių užsieniečių šiame regione yra 7,5 tūkst.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.