aA
Sekmadienį Irake mėgindami likviduoti amunicijos sandėlį, žuvo aštuoni kariai - septyni ukrainiečiai ir vienas kazachas, pranešė Lenkijos armijos atstovas žiniasklaidai.
Irakietis kovotojas
Irakietis kovotojas
© AFP/Scanpix
"Galiu patvirtinti, kad žuvo septyni ukrainiečiai ir vienas kazachas", - kalbėdamas apie Vasito provincijoje įvykusį incidentą, naujienų agentūrai "Reuters" sakė generalinio štabo atstovas pulkininkas Zdzislawas Gnatowskis.

Kijeve įsikūrusi Ukrainos gynybos ministerija taip pat patvirtino, kad žuvo septyni šios šalies kariai.

Pasak Z.Gnatowskio, vežama nukenksminti sprogo viena didelė bomba. Per sprogimą buvo sužeisti dar septyni ukrainiečiai ir keturi kazachai.

Ukrainos parlamentas kreipėsi į kadenciją baigiantį prezidentą Leonidą Kučmą, prašydamas išvesti iš Irako 1600 ukrainiečių karių, tarnaujančių daugiašalėje divizijoje, kurios narių jau sumažėjo iki šešių tūkstančių.

Lenkija, viena ištikimiausių Jungtinių Valstijų administracijos rėmėjų Irake, yra pareiškusi, kad nuo vasario šioje šalyje trečdaliu sumažins savo karių skaičių, kurių čia iš viso tarnauja 2 400. Tikimasi, kad iki metų pabaigos namo sugrįš ir likusieji kariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.