aA
Kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko vadovaujamos socialdemokratinės koalicijos nariai teigia, kad jų rinkimų programa bus atsvara keturis metus vykdytai konservatorių politikai.
Trečiadienį spaudos konferencijoje socialdemokratas Juozas Olekas informavo, kad antradienį vykusiame koalicijos valdybos posėdyje buvo patvirtinta rinkimų programa "Veikime kartu".

Šią koaliciją sudaro LDDP, Lietuvos socialdemokratų partija, (LSDP), Naujoji demokratija bei Lietuvos rusų sąjunga.

"Programa yra socialdemokratinė atsvara keturis metus vykdytai konservatorių politikai. Ji daugeliu nuostatų lygiuojasi, o kartais net lenkia šiuolaikinės Europos socialdemokratų programas savo novatoriškumu ir žmogiškosiomis vertybėmis", teigė J. Olekas.

Jis sakė, kad rinkimų programa oficialiai bus pristatoma rugsėjo 3 dieną Operos ir baleto teatre, kur vyks socialdemokratinės koalicijos konferencija. Joje taip pat bus galutinai paskelbtas 141 koalicijos kandidatas Seimo rinkimuose.

Be to, pasak J. Oleko, programa bus svarstoma ir rugsėjo 2 dieną Seime vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje "Europos ir Lietuvos socialdemokratija: dabartis ir perspektyvos". Į ją pakviesti aukštus postus užimantys socialdemokratai iš Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos bei kitų šalių.

LDDP narys Juozas Bernatonis sakė, kad spalio 8 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose socialdemokratinės koalicijos pagrindiniai oponentai bus dešinieji - konservatoriai, liberalai ir krikščionys demokratai. Konkurentais jie laiko ir Centro sąjungą, Valstiečių partiją bei Naująją sąjungą.

J. Bernatonis pripažino, kad koalicija rinkimų kampanijai neturės tiek lėšų, kiek turės konservatoriai, liberalai ir Naujoji sąjunga. Pasak jo, koaliciją sudarančios keturios partijos ketina išleisti apie 1 mln. litų, nors savarankiškai rinkimuose dalyvaujanti partija pagal įstatymus rinkimams viena gali skirti iki 1 mln. litų.

"Tačiau mes manome, kad ne pinigai viską lemia. Mes turime visų pirma puikų lyderį, mūsų kandidatą į ministrus pirmininkus prezidentą Algirdą Brazauską, mes turime kvalifikuotą komandą, be to, mes turime labai daug žmonių, kurie mus remia", kalbėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.