aA
Pentagonas, kuriam nerimą kelia artėjant rinkimams Irake nesiliaujantis smurtas, į šalį siunčia atsargos generolą, įvertinsiantį amerikiečių karinę strategiją. Pasak JAV kariuomenės atstovo Bryan'o Whitmano, generolas Gary Luckas įvertins pažangą, pasiektą mokant irakiečius perimti atsakomybę už saugumą. Tai - svarbiausias JAV pajėgų pasitraukimo strategijos aspektas.
JAV kariuomenė
JAV kariuomenė
© EPA-ELTA
G.Luckas, anksčiau vadovavęs amerikiečių pajėgoms Korėjoje, JAV gynybos sekretoriaus Donaldo Rumsfeldo pavedimu į Iraką turėtų išvykti kitą savaitę.

Anot B.Whitmano, atsargos generolas taip pat įvertins amerikiečių veiksmus prieš sukilėlius. "Akivaizdu, kad jis (G.Luckas) turi didžiulę koalicinių operacijų patirtį, - sakė Pentagono atstovas. - Esu tikras, kad jis savo pastebėjimais pasidalins su tenykščiais kariuomenės vadais bei su Pentagono vadovybe".

JAV kariuomenės vadai pripažįsta, kad irakiečių pajėgų veiklos rezultatai neleidžia sumažinti amerikiečių karių skaičiaus. Nors ir tikėjosi tai padaryti, dabar Pentagonas Irake yra dislokavęs virš 150 tūkst. karių - daugiau nei bet kada iki šiol.

Be to, pasak vieno aukšto rango pareigūno, kariuomenė ketina prašyti leidimo padidinti Irake neribotam laikui dislokuotų karių skaičių dar 30 tūkst. žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.