aA
JAV prezidentas George'as W. Bushas ir jo žmona Laura turi naują augintinį: ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose apsigyveno dešimties savaičių škotų terjerų veislės kalaitė Miss Beazley. Ji yra prezidento dovana žmonai 58 gimtadienio proga. Dabar kalaitė šėlioja Bushų apartamentuose kartu su šuneliu Barney ir juoda kate India.
George W.Bush ir Laura Bush su Baltųjų rūmų šunimis
George W.Bush ir Laura Bush su Baltųjų rūmų šunimis
© EPA-ELTA
Tiesa, pristatant personažo iš vaikų knygelės vardu pavadintą kalaitę Baltųjų rūmų spaudos korpusui, ji atrodė baikšti - staigiai šmurkštelėjo už krūmo.

Į prezidento rūmus įsikrausčius Miss Beazley, čia vėl gyvena naminių gyvūnėlių trijulė. Praėjusių metų vasarį G. Bushas su žmona buvo priversti užmigdyti ligotą 15 metų spanielių kalaitę Spot.

G. Busho pirmtakai taip pat mėgo šunis. Billas Clintonas augino Buddy, Richardas Nixonas - Checkers. 1945-1953 metais šalį valdęs Harry Trumanas labai pragmatiškai vertino keturkojus. Jis sakydavo: "Jei ieškai Vašingtone šuns, nusipirk šunį!".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.