aA
Visagino teisėsaugininkai penktadienį po daugiau nei tris mėnesius trukusių paieškų surado didžiąją dalį iš "Hansabanko" skyriaus Visagine pagrobtų pinigų - 430 tūkst. litų iš pagrobtų 483 tūkst. Visagino miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Avinas sakė, kad pinigai surasti nuo pat pradžių šia vagyste įtartų buvusios banko darbuotojos Majos Avakumian ir jos sugyventinio Vadimo Racuko garaže. Pastarieji penktadienį sulaikyti, pranešė Policijos departamentas.
Pinigai, seifas, vagystė, bankas
Pinigai, seifas, vagystė, bankas
© Corbis/Scanpix
Dėl įtariamųjų suėmimo kreiptasi į Visagino miesto apylinkės teismą.

"Hansabanko" skyrius Visagine buvo apvogtas praėjusių metų rugsėjo 21-ąją, baigiantis banko darbo valandoms.

Saugyklos darbuotoja M.Avakumian pareigūnams teigė, kad į banko patalpas pro inkasacijai skirtas duris užėjęs kaukėtas vyras ją sumušė, surišo lipnia juosta ir ant galvos užmovė juodą plastikinį maišą.

Iš saugyklos buvo pagrobta apie 430 tūkst. litų, 5 tūkst. eurų ir 12 tūkst. 500 JAV dolerių (nuostolis - maždaug 483 tūkst. litų) bei kasetė iš tarnybinėse patalpose sumontuotos vaizdo kameros.

Banko darbuotoja po apiplėšimo atsidūrė ligoninėje. Ji skundėsi galvos svaigimu. Anot pareigūnų, M.Avakumian painiojosi duodama parodymus, todėl buvo įtarta, kad ji gali būti susijusi su plėšimu.

Moteris buvo suimta ir daugiau nei pusantro mėnesio laikoma Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, paskui teismas sušvelnino kardomąją priemonę ir skyrė jai namų areštą. Jos sugyventiniui taip pat buvo skirtas namų areštas. Abu įtariamieji visą laiką neigė apvogę banką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.