aA
„Kalčiausia degtinė“, - taip teisinosi Žemaitkiemyje gyvenantis vaikinas, vakar nuteistas 5 metams nelaisvės už mažametės giminaitės seksualinį išnaudojimą.
24 metų Linas dukart anksčiau buvo teistas už plėšimus. Pastaruoju metu vaikinas gyveno su tėvais Žemaitkiemyje ir tikėjosi daugiau valdiškos duonos neragauti. Gal taip ir būtų buvę, jei pernai vieną vasaros dieną degtinė nebūtų jam susukusi proto. Tądien Lino tėvas su toje pačioje sodyboje gyvenančiu broliu girtavo. Gerokai įkaušęs buvo ir Linas.

Kieme pasipainiojo vienuolikmetė pusseserė. Linas čiupo mergaitę už rankos ir nusitempė į šiltnamį. Jis privertė mergaitę numauti jam kelnes ir smaugdamas palaužė jos valią. Apie tai, kad vienuolikmetei atsitiko kažkas negera, giminaičiai suprato vos tik ji išėjo iš šiltnamio. Mergaitė verkė, o Linas nukūrė pakrūmėmis už geležinkelio.

Kai teisme prokuroras pasiūlė prievartautojui atimti laisvę 9 metams, tokios griežtos bausmės išsigando net nukentėjusiosios tėvai. Nors už dukros išniekinimą jie labai pyko ant sūnėno, bet nesitikėjo tokio atpildo.

Mergaitės tėvas net paprašė teisėjus pasigailėti vaikino. Švelnesnio nuosprendžio Linas nusipelnė už nuoširdumą – pasakodamas įvykio aplinkybes jis atskleidė net daugiau nei nuskriaustoji mergaitė.