aA
Vakar po vidurnakčio jaunas ekshibicionistas moteriai ir jos dukrai demonstravo savo lytinius organus bei masturbavosi. Policijos patruliai sulaikė įtariamąjį, kuris pasirodė besąs 17-metis vienos mokyklos moksleivis.
Po vidurnakčio grįžtančios namo Klaipėdos Žardininkų gatvės gyventojos prie savo laiptinės pamatė besimasturbuojantį jaunuolį. Moterims priėjus ir ėmus gėdinti jaunuolį, šis nenusigręžė, nebandė slėptis, bet atsigręžęs į jas tęsė savo užsiėmimą.

Moteris pasitraukė nuo namo ir paskambino į policiją. Atvykę patruliai įtariamąjį sulaikė ir nuvežė į komisariatą.

Kitą dieną komisariate moksleivio mama piktinosi policija, kad ši dėl „kažkokios moters skambučio čiupo jos sūnų, o kai reikia vykti į vagystės vietą – esą neturi benzino“.

Pareigūnai mano, kad jaunojo ekshibicionisto veiksmai pagal įstatymą traktuojami kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Už tai gresia bauda.

Pernai Klaipėdoje buvo užregistruoti penki ekshibicionizmo atvejai, keli įtariamieji buvo sulaikyti, vienas nuteistas, bet tuo dažniausiai piktnaudžiaudavo suaugę vyrai.

Klaipėdos psichiatrijos ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Narinkevičius „Klaipėdai“ sakė, kad polinkis apsinuoginti ir masturbuotis viešose vietose, nesiekiant artimesnių kontaktų su aplinkiniais, laikomas asmenybės sutrikimu, priskiriamas prie seksualinio pasirinkimo sutrikimų. Jis eina greta su fetišizmu (kai pasitenkinimui naudojami daiktai, kitos lyties drabužiai), pedofilija, vaikų tvirkinimu.

Ekshibicionistai esą nekelia tiesioginės grėsmės aplinkiniams, todėl priverstinis gydymas jiems netaikomas. Gydytojas neprisiminė atvejo, kad kas būtų kreipęsis pagalbos dėl šio polinkio, bet tokį žmogų būtų įmanoma išgydyti. A.Narinkevičius pridūrė, kad gydymas būtų sudėtingas ir ilgas.